Factureren incl. BTW
 Algemene informatie, instellingen en tips

Factureren incl. BTW stap-voor-stap uitgelegd
Activeren
  • Werken met Inclusief BTW activeren in de administratie
    Ga naar [ Beheer - Instellingen voor administratie xxx - Basisinrichting van uw administratie]
    • Zet in de Basisinrichting bij " Verkooporders" de optie " Maakt u gebruik van inclusief prijzen / levering aan particulieren?" aan.
    • Klik op de knop Opslaan [Ctrl+S]
Instellingen
  • BTW-codes voor inclusief BTW facturen controleren
    Ga naar [menu - Verkoop - Tabellen/Stamgegevens - Basis artikelen/voorraad]
    • Controleer bij het onderdeel "BTW Verkoop/Inclusief" of bij alle invoervelden de juiste BTW-code is ingevuld.
  • Ordersoort aanmaken voor Inclusief BTW facturen
    Ga naar [menu - Verkoop - Tabellen/Stamgegevens - Ordersoort]
    • Klik op [Nieuw]
    • Vul bij Zoeksleutel bijvoorbeeld "particulier" in.
    • Vul bij de velden Voorkeurs-leveringsconditie, -verzendwijze en -opdrachtwijze de meest gebruikte optie in.
    • Vul bij de Voorkeursbetalingsconditie de meest gebruikte betalingsconditie in. Laat de betalingsconditie hier leeg als u de betalingsconditie van de debiteur wilt gebruiken.
    • Zet de optie "Prijzen inclusief BTW" aan.
  • Factuur layout opslaan bij ordersoort voor BTW inclusief facturen
    Ga naar [menu - Verkoop - Instelingen - Factuur-, Orderbevestiging en Offerte layout]
    • Klik op [Opslaan bij ordersoort]
    • Kies voor ordersoort "particulier". Het menu van KING Finance wordt opnieuw geladen.
  • Factuur layout aanpassen voor BTW inclusief facturen
    Ga naar [menu - Verkoop - Instelingen - Factuur-, Orderbevestiging en Offerte layout - Factuur-, Orderbevestiging en Offerte layout - Particulier]. Deze layout moet op een aantal punten ingesteld worden.

• Logo toevoegen
      Klik op de balk Logo & adressen
      • Koppel uw logo aan de layout.
    • Artikel regel aanpassen
      Klik op Factuur-Orderregels.
      • Vink de optie BTW uit.
      • Klik op Omschrijving. Vul hier de breedte in. (Als je een te groot getal opgeeft zal dit automatisch worden aangepast naar het maximum)
      • Klik op Prijs. Vul bij de optie Inclusief het label in zoals dat boven de kolom moet staan. Bijvoorbeeld "Prijs" standaard zal daar nl "PrijsIncl" komen.
      • Klik op Bedrag. Vul bij de optie Inclusief het label in zoals dat boven de kolom moet komen. Bijvoorbeeld "Bedrag" standaard zal daar nl "BedrIncl" komen.
    • Totalen aanpassen
      Klik op Totalen. Hier zie je twee kolommen met vink boxjes. Onder de [E] staan de Exclusief BTW instellingen, onder de [I] staan de Inclusief BTW instellingen.
      • Klik onder [I] het veld Te Betalen aan.
      • Klik als je in de voet van de factuur de BTW percentages en bedragen wilt BTW % en/of BTW bedrag aan of uit.
    • Klik op de knop [Opslaan [Ctrl+S]] om de aanpassingen op te slaan.
Order inclusief BTW invoeren
  • Order invoer
    Ga naar [menu - Verkoop - Verkooporders invoeren]
    • Vul ordersoort "particulier" in bij het veld ordersoort
Order inclusief BTW factureren
  • Factureren
    Druk op [Afdrukken of e-mailen] en daarna op [Afdrukken factuur] of [E-mail factuur] om de verkooporder te factureren.
    • In de boekingsregels van de factuur worden de BTW codes voor verkoop inclusief gebruikt.
    • In het dagboek Verkoop kunt u de boekingsregels van de factuur raadplegen
    • In het factuurregister kunt u de factuur zelf raadplegen en indien gewenst een kopie factuur of creditnota maken.