HELP
BTW-aangifte goedkeuren
  Menu - Financieel - BTW-aangifte - BTW-aangifte

KING Finance instellen voor BTW-aangifte - verzending door de accountant
  • Stappenplan KING Finance BTW goedkeuren
    Met deze aangiftemethode kan de accountant de BTW aangifte aanmaken en klaarzetten ter goedkeuring.De KING Finance klant krijgt een e-mail dat er een BTW aangifte gereed staat. In KING Finance ziet de klant de goed te keuren BTW aangifte. De klant kan zelf niets wijzigen en heeft alleen de optie om de aangifte goed of af te keuren.
De administratie instellen voor BTW goedkeuren
  • Aangiftemethode instellen
    Ga naar [menu - Financieel - BTW-aangifte - BTW-aangifte - knop [Basisinstellingen] - knop [Wijzig aangiftemethode] en kies de optie"Ik maak gebruik van BTW goedkeuring van een door de accountant aangemaakte aangifte"
  • Controleer de gebruiker, die de btw goedkeuring moet uitvoeren
    Alleen gebruikers zonder accountant/controller rechten, met toegang tot de administratie en met een ingesteld e-mailadres kunnen btw-aangiftes goedkeuren.
  • Gebruiker, die de BTW goedkeuring e-mail ontvangt, instellen
    Ga naar [menu - Beheer - Instellingen voor administratie... -  E-mailinstellingen - BTW aangifte]. In het veld "BTW accorderen door" selecteert u de gebruiker die de BTW goedkeuring e-mail dient te ontvangen.
    Geef de gebruiker de instelling mee dat de uitnodiging voor de goedkeuring van de BTW aangifte naar het e-mailadres gestuurd moet worden.
BTW aangifte ter goedkeuring aanbieden
  • BTW aangifte aanmaken
    De accountant maakt de BTW aangifte en drukt op de knop [Uitnodigen].De BTW aangifte is aangemaakt, maar de akkoordverklaring moet nog volgen In het Accountancy dashboard wordt de aangifte paars gemarkeerd ( = aangifte definitief, maar nog niet akkoord).
BTW aangifte goedkeuren of afkeuren
  • BTW aangifte goedkeuren
    De KING Finance klant ontvangt de e-mail ter goedkeuring van de BTW aangifte. De klant kan via de PC of laptop inloggen op KING Finance (of via de MUIS Live App). Indien de klant akkoord gaat wordt de aangifte direct verstuurd naar de Belastingdienst.
  • BTW aangifte afkeuren
    Indien de klant de BTW aangifte afkeurt wordt er een e-mail met de  opmerking van de klant maar de accountant gestuurd.  In het BTW aangifte programma is de reden van afkeuren in de details van de aangifte terug te zien.