Inloggen in KING Finance
 Algemene informatie, instellingen en tips

Inloggen
  • Inloggen in KING Finance gebeurt in een aantal stappen. Deze stappen zorgen voor een hoog beveiligingsniveau, zodat uw cijfers en gegevens niet door anderen bekeken kunnen worden.
  • Om in te kunnen loggen dient u te beschikken over een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Inloggen met twee-staps verificatie
  • Uw inlog kan verder beveiligd worden door gebruik te maken van twee-staps verificatie. U dient na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord een sessiecode in te voeren of een inlog handeling in een app uit te voeren om uw administratie(s) te kunnen benaderen.

Uw eigen logo tonen in het inlogscherm
  • Het logo van uw kantoor kan getoond worden in het inlogscherm.
  • Daartoe dient het logo eerst toegevoegd te worden aan de systeeminstellingen van uw domein.
  • Zie Systeeminstellingen - Logo voor meer informatie.

Wachtwoord vergeten?
Wat kunt u doen als u uw wachtwoord vergeten bent?
  • Klik op "Wachtwoord vergeten?"
    Er wordt een dialoogvenster getoond waarin uw gebruikersnaam en uw e-mailadres moeten worden ingevuld.
    Let op: u dient het e-mailadres, dat in Gebruikersbeheer bij uw gebruikersnaam is vastgelegd, in te vullen. Een ander e-mailadres zal geweigerd worden.

• Benodigde systeeminstellingen
    Het versturen van e-mails om een nieuw wachtwoord te genereren werkt alleen als er in Beheer - Systeeminstellingen een systeemgebruiker en wachtwoord zijn ingevuld. Deze gegevens worden gebruikt om het nieuwe wachtwoord te genereren. Tevens moeten de e-mailinstellingen correct ingevoerd zijn. Als u een melding krijgt dat er geen nieuw wachtwoord verzonden kan worden, neem dan contact op met uw accountant/systeembeheerder (zie hieronder).

Wat kunt u doen als u uw inlognaam en/of wachtwoord vergeten bent?
Zelf uw gegevens wijzigen
  • Wijzigen van wachtwoord / uw e-mailadres / telefoonnummer etc.
    NB De gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden
    Een beter te onthouden wachtwoord, een ander e-mailadres, een nieuw mobiel nummer etc. kunt u aanpassen in het scherm Mijn gegevens.

Inloggen met een sessiecode
  • Sessiecodes worden verzonden per SMS of per e-mail (en niet beiden).
Uitleg inloggen met een sessiecode per SMS (optioneel)
  • KING Finance kent de mogelijkheid om de inlogprocedure extra te beveiligen middels sessiecodes.
  • In iMUIS Gebruikersbeheer wordt het telefoonnummer van uw GSM-telefoon ingevoerd. U kunt dit nummer zelf wijzigen in KING Finance - Beheer - Mijn gegevens.
  • U moet dan vervolgens bij het inloggen een sessiecode aanvragen
  • Verzending naar een GSM-telefoon gebeurt middels een SMS-bericht. De kosten hiervoor zijn opgenomen in het bedrag dat u heeft betaald om toegang te krijgen.
  • Het wachten op een sessiecode kan enige tijd duren, omdat de wachttijd afhankelijk is van uw telefoon provider. Hier heeft KING Finance geen invloed op.
  • Deze sessiecode vervalt na 1x inloggen, 1 uur, 8 uur of 24 uur, afhankelijk van de instelling in het pakket iMUIS.
  • De volgende keer dat u wilt inloggen vraagt u weer een nieuwe code aan.
  • NB De accountant/systeembeheerder kan in iMUIS IP-adressen uitsluiten van deze verplichting. Deze instelling kan gemaakt worden in iMUIS - Gebruikersbeheer - menu Extra - Online toepassingen.
Uitleg inloggen met een sessiecode per E-mail (optioneel)
  • KING Finance kent de mogelijkheid om de inlogprocedure extra te beveiligen middels sessiecodes.
  • In iMUIS Gebruikersbeheer wordt uw e-mailadres ingevoerd. U kunt dit e-mailadres zelf wijzigen in KING Finance - Beheer - Mijn gegevens.
  • U moet dan vervolgens bij het inloggen een sessiecode aanvragen.
  • Uw sessiecode wordt automatisch per e-mail naar het in iMUIS ingevoerde e-mailadres gestuurd.
  • Het wachten op een sessiecode kan enige tijd duren, omdat de wachttijd afhankelijk is van uw internet provider. Hier heeft KING Finance geen invloed op.
  • Deze sessiecode vervalt na 1x inloggen, 1 uur, 8 uur of 24 uur, afhankelijk van de instelling in het pakket iMUIS.
  • De volgende keer dat u wilt inloggen vraagt u weer een nieuwe code aan.
  • NB De accountant/systeembeheerder kan in iMUIS IP-adressen uitsluiten van deze verplichting. Deze instelling kan gemaakt worden in iMUIS - Gebruikersbeheer - menu Extra - Online toepassingen.
Wat kunt u doen als u tijdens het inloggen geen sessiecode krijgt?
  • Sessiecodes gebruiken is niet ingeschakeld
    In iMUIS Gebruikersbeheer - menu Extra - dialoogvenster Opties - tabblad Online toepassingen kunt u de optie "Sessiecodes gebruiken" aanvinken. Alleen als deze optie is ingeschakeld worden er sessiecodes gegenereerd en verzonden naar gebruikers die inloggen in KING Finance.
  • E-mailadres en/of telefoonnummer van de gebruiker zijn nog niet ingevoerd
    Ga naar Mijn gegevens en voer het e-mailadres en/of mobiele telefoonnummer in van de gebruiker.
  • E-mailadres en/of telefoonnummer van de gebruiker zijn foutief ingevoerd
    Ga naar Mijn gegevens en verbeter het e-mailadres en/of mobiele telefoonnummer van de gebruiker.
  • Uw IP-adres hoeft niet met sessiecode in te loggen
    In iMUIS Gebruikersbeheer - menu Extra - dialoogvenster Opties - tabblad Online toepassingen kunt u specifieke IP-nummers of een range van IP-nummers uitsluiten van de verplichting om in te loggen met een sessiecode. Als uw IP-nummer hiertoe behoort, dan krijgt u geen sessiecode.
  • Provider probleem
    Als u geen verbinding heeft met uw mobiele telefoon als gevolg van een technische storing, dan kunt u ook geen sessiecode ontvangen. Als u normaal gesproken sessiecodes per e-mail ontvangt, maar die komen nu niet binnen, controleer dan eerst of andere e-mail wel ontvangen wordt.
  • Sessiecode per e-mail optimaliseren
    Veel e-mail providers ( Hotmail , Gmail etc) bieden de mogelijkheid om e-mailadressen in een lijst van vertrouwde adressen (whitelist) op te nemen. Daarmee wordt bewerkstelligd dat e-mail van vertrouwde adressen altijd getoond worden in uw (web) mail programma. Voeg imuisonline@muis.nl  toe aan de lijst van vertrouwde adressen om er zeker van te zijn dat u geen sessiecode mist.
Als inloggen met een sessiecode verplicht is
  • Sessiecode aanvragen
    KING Finance vereist iedere keer dat u inlogt een sessiecode. Deze sessiecode vervalt na 1x inloggen, 1 uur, 8 uur of 24 uur, afhankelijk van de instelling in het pakket iMUIS.

• SMS
        De sessiecode wordt automatisch verzonden per SMS naar uw mobiele telefoon. Vul de sessiecode uit het SMS-bericht in het volgende scherm in, of
      • E-mail
        De sessiecode wordt automatisch verzonden per e-mail naar uw e-mailadres. Vul de sessiecode uit het e-mailbericht in het volgende scherm in.

Sessiecode per e-mail optimaliseren
        Veel e-mail providers ( Hotmail , Gmail etc) bieden de mogelijkheid om e-mailadressen in een lijst van vertrouwde adressen (whitelist) op te nemen. Daarmee wordt bewerkstelligd dat e-mail van vertrouwde adressen altijd getoond worden in uw (web) mail programma. Voeg imuisonline@muis.nl  toe aan de lijst van vertrouwde adressen om er zeker van te zijn dat u geen sessiecode mist.

• Ik heb reeds een sessiecode
        Als u uitgelogd bent en u wilt weer inloggen binnen de tijd die een sessie duurt, dan kunt u de ontvangen sessiecode nogmaals gebruiken om weer in te loggen. Vul de sessiecode in het volgende scherm in.
    • Klik op de knop "OK" om verder te gaan.
    • Sessiecode invoeren
      Vul uw sessiecode in en klik op de knop "OK" om verder te gaan.
      Let op: u kunt maximaal 3x een sessiecode invoeren. Als ook de derde keer een foutieve sessiecode wordt ingevoerd, dan wordt de gebruiker uitgelogd. U dient opnieuw in te loggen en een nieuwe sessiecode aan te vragen.

Inloggen in KING Finance
  • KING Finance starten
    Start uw internet browser en ga naar de startpagina van KING Finance. U verkrijgt deze informatie van degene die KING Finance beheert.
  • Het openingscherm van KING Finance wordt getoond.
  • Klik op de knop [Inloggen] om verder te gaan.
  • Inloggen in KING Finance
    Het inlogscherm wordt nu getoond.
  • Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Klik op de knop [Inloggen] om verder te gaan.
  • Domeinen
    Als u inlogt in een domein van iMUIS, dan ziet de inlogdialoog er iets anders uit. U dient uw gebruikersnaam in te voeren en vervolgens het domein te selecteren naast het  veld "Gebruikersnaam".
    Voorbeeld van inlognaam met domeinnaam
    Gebruiker de Vries dient in te loggen op het domein vridom. Zijn inlognaam is devries. Gebruiker de Vries kan inloggen door [devries] in te vullen bij "Gebruikersnaam" en vervolgens [vridom] te selecteren bij "Maak uw keuze". Daarna dient gebruiker [devries] zijn wachtwoord in te voeren.