Tabblad Historie Debiteur/Crediteur
  Menu - Financieel - Debiteuren - Informatie - Debiteurinformatie - - tabblad [Historie]
  Menu - Financieel - Crediteuren - Informatie - Crediteurinformatie - - tabblad [Historie]

De historie van debiteuren of crediteuren raadplegen
  • Historie van debiteur of crediteur opvragen
    In dit scherm worden van de geselecteerde debiteur/crediteur alle boekingen getoond in het opgegeven jaar. Standaard worden de boekingen in het huidige jaar weergegeven. Wijzig het jaar in het veld "Jaar" en druk op [Toepassen] of toets [F5] om de historie van een ander jaar te raadplegen.
  • Afdrukken van historie
    Druk op [Historische mutaties] of toets [Ctrl+P] om de getoonde historie met het rapport Debiteur historische mutaties of Crediteur historische mutaties af te drukken.
  • Aantallen
    In de basisinrichting van de administratie kunt u aangeven of in deze administratie gewerkt wordt met aantallen of niet. Als deze optie op "Ja" staat worden in dit overzicht de aantal kolommen getoond.
  • Kostenplaatsen/kostendragers
    In de basisinrichting van de administratie kunt u aangeven of in deze administratie gewerkt wordt met kostenplaatsen/kostendragers of niet. Als deze optie op "Ja" staat worden in dit overzicht de kolommen Kostenplaats en Kostendrager getoond.

Schermbeschrijving Historie Debiteur/Crediteur
  • Zoeken
    Om een bepaalde debiteur/crediteur boeking terug te vinden vult u een zoekterm in en drukt u op [Enter]. Alle regels waarin de zoekterm voorkomt worden getoond. Om alle regels weer te tonen schoont u het zoekveld en toetst u nogmaals [Enter].
  • Jaar
    Selecteer het jaar waarvan u de historie van de debiteur/crediteur wilt raadplegen en druk dan op [Toepassen of toets [F5] om de historische mutaties van dat jaar te tonen.
  • [Toepassen [F5]]
    Gebruik de knop [Toepassen] nadat u een instelling in dit scherm gewijzigd heeft.
  • [Historische mutaties [Ctrl+P]]
    Voor dit onderdeel gelden gebruikersrechten. Als u geen rechten heeft tot dit rapport, dan wordt deze knop hier niet getoond.
    Met deze knop wordt het rapport Debiteur historische mutaties of Crediteur historische mutaties, waarmee het overzicht van historische mutaties dat op uw scherm staat kan worden afgedrukt of opgeslagen als bestand.
  • [Sluiten [Esc]]
    Druk op [Sluiten] om de historie van de debiteur/crediteur te sluiten. U keert terug naar de debiteur of crediteur in het programma Informatie.
  • Overzicht van historische mutaties
    Hier worden de historische mutaties op de geselecteerde debiteur/crediteur getoond, op volgorde van periode, dagboek en boekdatum.
    • Doorstarten naar programma Boeken
      Als u alle details van een bepaalde boekingsregel wilt raadplegen of de inhoud van de regel wilt wijzigen, dan kunt u dit doen door op de regel te dubbelklikken of door de regel te selecteren en daarna [Enter] te toetsen. Boven het programma Boeken wordt dan de knop [Terug naar debiteur/crediteur historie] getoond, waarmee u direct terugkeert naar dit scherm.