Jaaraansluiting
  Menu - Financieel - Jaaraansluiting

Let op
  • De jaaraansluiting vereist dat de administratie exclusief geopend is
    De jaaraansluiting kan alleen uitgevoerd als er geen andere gebruikers zijn ingelogd in de administratie. Als er nog andere gebruikers werken in de administratie dan krijgt u daarvan melding. De andere gebruikers dienen alle programma's af te sluiten en KING Finance af te sluiten voordat de jaaraansluiting uitgevoerd kan worden.
    NB Zij kunnen wel verder werken in een andere administratie.
  • Gebruikersrechten
    Als de jaaraansluiting niet getoond wordt in het menu, dan zijn de gebruikersrechten op dit programma uitgeschakeld.

Mogelijkheden
  • De jaaraansluiting van ieder jaar in de administratie uitvoeren
    De beginbalans van het volgende boekjaar wordt automatisch aangemaakt in periode 0 van dat boekjaar, in het dagboek dat is vastgelegd in de Basis financieel - veld "Dagboek Beginbalans". Het resultaat wordt op hetzelfde moment geboekt op de grootboekrekening 'Resultaat boekjaar', zoals vastgelegd in de Basis financieel. De integriteit van de administratie en de aansluiting tussen de boekjaren blijven op deze manier gewaarborgd.
  • Meerdere jaren gelijktijdig aansluiten
    Dit programma voert achter elkaar en zonder te pauzeren alle jaaraansluitingen uit tot en met het opgegeven jaar.
  • Na correctieboekingen een jaaraansluiting voor een bepaald jaar nog een keer uitvoeren
    De beginbalans van het volgende boekjaar wordt automatisch gecorrigeerd in periode 0 van het betreffende boekjaar.
  • Aantallen administratie aansluiten
    Aantallen worden door het programma Jaaraansluiting ook meegenomen naar de beginbalans van het volgende boekjaar.

Informatie over de jaaraansluiting in KING Finance
  • Er is in KING Finance bewust gekozen voor de term 'Jaaraansluiting' in plaats van 'Jaarafsluiting', omdat de mogelijkheid tot het aanbrengen van correcties in alle nog niet afgesloten periodes van het betreffende boekjaar behouden blijft.
  • In KING Finance kunt u in diverse boekjaren tegelijk werken. Deze optie blijft niet beperkt tot twee aaneengesloten boekjaren, maar is van toepassing op alle periodes in alle boekjaren.
  • Als er boekingsregels ingevoerd worden in een boekjaar dat meer dan één jaar voor het huidige boekjaar ligt, zult u de jaaraansluiting voor alle daaropvolgende boekjaren uit moeten voeren. Heeft u bijvoorbeeld een boekingsregel in het boekjaar 2005 ingevoerd, terwijl het huidige boekjaar 2007 is, dan zal de jaaraansluiting zowel voor de jaren 2005 als 2006 opnieuw uitgevoerd moeten worden.

Jaaraansluiting
  • Aan te sluiten jaar
    Het huidige jaar wordt automatisch voorgesteld. Wijzig het jaartal om een eerder jaar aan te sluiten.
    NB Dit programma voert achter elkaar en zonder te pauzeren alle jaaraansluitingen uit tot en met het opgegeven jaar.
  • Knop [OK]
    Klik op de knop [OK] om de jaaraansluiting uit te voeren.