Achtergrondinformatie over SSL
 Algemene informatie, instellingen en tips

Wat is SSL?
  • SSL staat voor Secure Sockets Layer en houdt in dat alle berichten tussen de computer van de gebruiker en de desbetreffende site worden versleuteld. Dit wordt bereikt door een combinatie van een public key en symmetrische encryptie. De berichten worden onleesbaar gemaakt door een sleutel en een encryptie algoritme die bij het totstandkomen van de verbinding worden vastgelegd door de cliënt en de server.
  • Door gebruik te maken van SSL kan men er zeker van zijn dat de gegevens die worden doorgestuurd, onderweg niet worden gewijzigd.
  • Over de veiligheid van SSL is niet veel twijfel mogelijk. SSL gebruikt bekende en veilige public key encryptie mechanismen. In de exportversie van SSL (deze die buiten de Verenigde Staten wordt gebruikt), maakt men gebruik van een veertig-bit-sleutel voor de encryptie. Het aantal mogelijke combinaties met deze sleutel, loopt op tot 2 tot de macht 40 (meer dan 1 biljoen).
  • De versie van SSL die gehanteerd wordt op de site van KING Finance maakt gebruik van een 128-bit-sleutel.
  • Wanneer een internetpagina beveiligd is door SSL, is dat op te merken aan de URL. Deze begint dan met "https" in plaats van met de gebruikelijke "http". Hierbij staat de bijkomende "s" voor Secure. Alle browsers ondersteunen SSL en er wordt er in het scherm een speciaal symbooltje weergegeven (een gesloten hangslotje) om de beveiliging aan te tonen.
  • De multi-tabblad versie van KING Finance vereist de installatie van een zogenaamd wildcard - certificaat op de webserver
    Indien u KING Finance op uw eigen server wilt aanbieden met multi-tabblad functionaliteit, dan moet er een wildcard certificaat op de webserver geïnstalleerd worden.
    • Voorbeeld
      Een certificaat voor [ www.muis.nl ] voldoet niet.
      Een certificaat voor [ *.muis.nl ] voldoet wel.
  • Indien u ondersteuning wenst bij de aanschaf en het installeren van een SS L-certificaat, kunt u contact opnemen met KING Software. Deze werkzaamheden door KING Software vinden plaats op basis van nacalculatie.