Gebruikers nu ingelogd - Systeembeheer
  Menu - Beheer - Systeembeheer - Gebruikers nu ingelogd

Gebruikers nu ingelogd
  • Gebruikers online
    Hier ziet u een overzicht van de gebruikers die op dit moment zijn ingelogd in KING Finance. U kunt dit overzicht bijvoorbeeld gebruiken om gebruikers te waarschuwen om uit te loggen als er een update uitgevoerd moet worden.
    • Ververs [F5]
      Toets [F5] om het overzicht van ingelogde gebruikers opnieuw te laden.
    • Alle gebruikers (de)selecteren
      Vink aan om alle gebruikers te selecteren.
      Vink uit om alle gebruikers te deselecteren.
    • Gebruikersnaam
      In deze kolom wordt de gebruikersnaam van de ingelogde gebruiker weergegeven.
    • Administratie selectie
      Selecteer een administratie om alleen gebruikers die ingelogd zijn in de geselecteerde administratie weer te geven.
      Selecteer Alle administraties om alle in KING Finance ingelogde gebruikers weer te geven.
    • Datum, tijd laatste actie
      De datum en tijdstip van de laatste keer dat de gebruiker met een programma van KING Finance gegevens uit de administratie heeft opgevraagd, toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Met behulp van dit gegeven kunt u controleren of een sessie is "blijven hangen" nadat de gebruiker bijvoorbeeld een computer crash heeft gehad. Met de link in de kolom "Uitloggen" kunt u de openstaande sessie handmatig uitloggen.
    • Uitloggen
      Klik op "Uitloggen" om de geselecteerde gebruikers uit te loggen. Er volgt eerst een waarschuwing, waarna de gebruikers uitgelogd worden.
    • Stuur een bericht aan bovenstaande gebruikers
      Gebruik dit veld om een mededeling te versturen naar alle gebruikers die boven dit veld zichtbaar zijn. Gebruik administratieselectie om alleen de gebruikers van n  administratie een mededeling te sturen. Een voorbeeld van gebruik is als de accountant/systeembeheerder de jaaraansluiting van een administratie wil uitvoeren. Dat mag alleen als alle andere gebruikers zijn uitgelogd uit de administratie.
      • Knop Verstuur
        Klik op de knop Verstuur om de mededeling te versturen.