MijnUBL
 Algemene informatie, instellingen en tips

MijnUBL
  • Wat is MijnUBL?
    MijnUBL is een online platform dat uw inkoopfacturen om kan zetten naar het UBL formaat. De inkoopfacturen kunnen in diverse grafische formaten (PDF, JPG, etc) worden aangeleverd bij MijnUBL. U kunt zelf uw inkoopfacturen doorsturen naar MijnUBL. Het is ook mogelijk uw leverancier te voorzien van uw MijnUBL e-mailadres. De leverancier stuurt dan zelf de factuur naar MijnUBL. Na verwerking tot UBL kunnen de UBL facturen automatisch in uw administratie worden ingelezen.
    >>> Ga naar de website van MijnUBL voor meer informatie en het aanmaken van een MijnUBL account
  • Hoe kan ik KING Finance en MijnUBL koppelen?
    U dient in te loggen bij MijnUBL om de UBL facturen te kunnen downloaden. Daarvoor is een inlognaam benodigd, die bestaat uit het KvK-nummer van uw onderneming, aangevuld met @MijnUBL.nl . iMUIS stelt deze inlog automatisch voor. Het KvK-nummer wordt opgehaald uit de tabel Basisgegevens Algemeen.

Scherm MijnUBL facturen
Inkomende facturen
  • Overzicht van facturen
    Hier ziet u een weergave van de UBL inkoopfacturen die bij MijnUBL voor de administratie klaar staan.
    Druk op de knop [Ophalen facturen] om UBL facturen van de MijnUBL server op te halen. De UBL facturen die bij MijnUBL voor u klaar staan worden gedownload en in dit scherm getoond.
Instellingen
  • Instellingen voor MijnUBL
    Vul in dit scherm de instellingen van uw MijnUBL account in. KING Finance kan dan in het vervolg automatisch verbinding maken met MijnUBL om te controleren of er UBL facturen voor uw administratie klaar staan.
    • Speciale e-mailadres
      U dient in te loggen bij MijnUBL om de UBL facturen te kunnen downloaden. Daarvoor is een inlognaam benodigd, die bestaat uit het KvK-nummer van uw onderneming, aangevuld met @MijnUBL.nl . iMUIS stelt deze inlog automatisch voor. Het KvK-nummer wordt opgehaald uit de tabel Basisgegevens Algemeen.
  • Whitelist
    MijnUBL maakt gebruik van een whitelist. Dat is een lijst van e-mailadressen die facturen ter verwerking in mogen sturen naar uw account bij MijnUBL. Vul hier in, gescheiden door puntkomma's, welke e-mailadressen toegestaan zijn.
  • E-mailadres voor notificatie
    Vul hier het e-mailadres in waarop u een notificatie wilt krijgen als een UBL factuur om welke reden dan ook is afgekeurd door MijnUBL.
Portal Credits